NYHEDER 2021


NYHEDER 2021

27 December


Der er nu ikke mange dage tilbage af dette år. Vi håber at alle har haft en rigtig god jul og får et dejligt nytår. 

 Der er ikke så meget nyt at berette, vi har af samme årsag som alle andre i landet været forhindret i en del af det sjove med vores dyr. Vi nyder dog alle de stunder vi har i hverdagen, da det trods alt er dem der i virkeligheden gør det sjovt at have dyr. 

Vi har i 2021, haft et skønt kuld dværg gravhunde hvalpe som allesammen er kommet til gode familier, det var desuden også Obelix første kuld, et mere er kommet til siden på en fremmed tæve, og her i december har han parret Aastrupgaard Svea som bor hos Knud-Erik så hvis alt går vel kommer der hvalpe i begyndelsen af det nye år. 

Mht. til føl så er alle der var til salg også solgt, og de fleste er flyttet hjemmefra. De fleste er blevet i landet, men 2 flytter til Sverige og en enkelt er rejst til Polen. Det er skøntat opleve at folk sætter lige så meget pris på vores heste som vi selv gør. Vi oplever heldigvis også at flere tidligere heste købere kommer igen for at få en Aastrupgaard pony mere, hviket jo er dejligt, og en ros til vores avl. 

I 2021, har vi også taget 2 nye hingste i avlen da Chadouf vi købte slut 2020, har bedækket lidt hopper og Aastrupgaards tryhm vi fik ag. for 2021-2022 har bedækket sine første hopper og også haft enkelte fremmede hopper på besøg. Vi glæder os derfor meget til at se hvad disse 2 hingste kommer til at bringe til avlen her hos os. thrym er desuden igang med tilkørslen så han kan blive klar til materialprøven sidst i 2022., og indtil videre tager han det med stor ro. 


I 2022, kan vi også glæde os over at Aastrupgaards Major kommer til at indgå i vores avl, da det lykkedes os at få ham avlsgodkendt i shetaldsnspony foreningen med 40 point. Det er mange hingste og mange nye at holde styr på men vi kender deres linjer ud og ind så, helt fremmed er det ikke for os når så mange nye tages i avlen. 

I 2022, håber vi også på at kunne avle et kuld gammel dansk hønsehunde hvalpe, det bliver spændende. 

Mht. til 2021, så har det været et godt år, men også et hårdt år. Vi har fået føl vi har kunnet drømme om, men vi har også sagt farvel til hele 5 avlshopper ! Og det fylder meget i tankerne til næste år. 

3 af hopperne har været til elendige fødsler hvor 3 føl sad fast med bagbenene på hoppens bækkenkant, føllene kom der fra men  hopperne led så store skader at de ikke kunne klare det efterfølgende. Den 4 hoppe var vores ældre fuldblodshoppe, som i sensommeren begyndte at tabe sig og virkede nedtrykt, så hun blev taget afsked med af etiske  årsager. og den 5 hoppe vi mistede var vores unge meget lovende welsh hoppe Aastrupgaards Daniella, hun kom ikke i en ordentlig brunst så vi valgte at få hende sprøjtet i brunst af dyrlægen, men efter ca. 30 min fik hun  resp. stop og døde til følge af det. Det er SÅ sjældent det sker, men vi har bare været drøn uheldige i år. Tanken om at stoppe med at avle har strejfet os mange gange.. Men vi elsker det, og vi er så DYBT taknemmelige for det hver gang det går godt, og vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe hoppernedet redder heldigvis også flere af dem at vi er der til 95 % af alle folinger, og de sidste 5 % er dem der bare lige foler på marken så nemt som ingenting. Så nu glæder vi os over at 2021, snart er forbi og at vi kan begynde på 2022, som forhåbentlig vil gives os mange lyse stunder. 

19 september
I går var vi til hingstekåring I shetlandspony foreningen.

Vi have Aastrupgaards Castor (den brune), Aastrupgaards Major(palomino brogede), Gribaldi virkelyst(palomino)med.
Aastrupgaards Castor havde vi med da vi synes da han har nogle spændende blodlinjer, som vi gerne vil have ind i avlen.
For en god måneds tid siden købte vi Aastrupgaards Major tilbage, vi solgte ham som føl ved mors side. Vi synes han har udviklet sig ganske fornuftigt. 

Sammen med Major købte vi Gribaldi virkelyst, som også deltog I kåringen, da vi lige så godt kunne tage chancen med ham, vi skulle jo alligevel afsted.

Gribaldi var først inde, 2 års mini 78 cm i stg. han faldt dog ikke i dommernes smag og blev afvist med 7,6,8,6,7 = 34 point
Med vi tænker han nok kan gå igennem en kåring senere, når han er mere færdigudviklet. Men vi regner dog med at han skal have et nyt hjem.

Dernæst var det Aastrupgaards Majors tur, 3 års mini, på 82 cm.
Han faldt bedre i dommernes smag og blev avlsgodkendt med 8,8,8,8,8= 40 point.
Blev bedste 3 års mini og 3 bedst bedømte mini på dagen.

Og sidst men ikke mindst, Aastrupgaards Castor på 4 år, 88 cm.
han fik 8,8,8,6,7 = 37 point, han afvises da han får et 6 tal i skridt. han vokser dog rigtig meget, og bliver derfor periodevis stiv i skridt.. Så ham prøver vi helt sikkert med igen senere.


Der var virkelig mange minier med til kåringen og det var fedt at se. 
Stutteri stjernen have Stjernens Mini Stallon med og han endte med at blive kåret med 9-9-9-7-7=41 point. 
Hvilket vi har god grund til at glæde os over, han er nemlig halvbror til Major, da de begge er sønner af vores hingst, nemlig
Tyfoon v. Mini-st.de Ponydij.

Nu ser vi frem mod hundeudstilling den 9/10 og Kimberskuet den 10/10 

Major 18 september 2021 4 - Kopi
Prop 18 september 2021 1
Castor 18 september 2021 1
Major 19 september 2021 9 - Kopi
Gribaldi 19 september 2021 4
Castor 19 eptember 2021 4
Major 19 september 2021 10
Castor 18 september 2021
Gribaldi 19 september 2021 2
Major 19 september 2021 15
Castor 19 eptember 2021 2

5 september

I går var vi til føl og plagskue I Sulsted, det første skue i 2021.
Vi havde 2 af vores hoppeføl med Aastrupgaards Chéri og Aastrupgaards Miss Happiness, derudover havde vi vores 2 års hoppe Aastrupgaards Flora med.

Alle 3 fik nogle fine bedømmelser, og ikke mindst en oplevelse rigere.

Bedst gik det dog for Cheri, som blev fløj i sit hold, der blev nr. 4 i finalen og dagens bedste føl med 42 point.

Tak til stald Torpegård for vandrepokalen, og stutteri Heden for ærespærmien.

Og nu kan vi så rigtig begynde at koncentrer os om træning af hingstene til hingstekåring, hvor vi skal have 3 drenge med. 

Cheri 5 september 2021 1
Flora 5 september 2021 2
happiness 5 september 2021 3
Flora 5 september 2021 1
happiness 5 september 2021 2
Cheri 5 september 2021

25 August

Året går hurtigt, når man har travllt :-) Sommeren er næsten forbi og vi kan snart tage hul på efteråret. 

Alle 6 hvalpe er flyttet hjemmefra og vi er sikre på at vi har fundet de helt perfekte hjem og vi nyder fortsat at kunne få lov til at følge med på sidelinjen. Vi elsker alle de dejlige beskeder som kommer. 


De sidste føl er kommet. Og Haffe-Laffen sluttede året med det mest perfekte palominobrogede hoppeføl. 
Så nu kan vi bare vente på næste års folings sæson som starter tidligt for os, allerede i januar, hvis alt går godt. 

 Vi har fået Aastrupgaard Ask hjem igen fordi hans familie desværre ikke længere havde mulighed for at have ham. 
Han er fra det kuld gammel Danske Hønsehunde som vi flaskede op i 2019, han var lyserød :-) 
Det er meningen at han skal omplaceres igen, men nu får han lige lov til at lande og blive tryg her igen inden vi skal finde en ny familie til ham. 

Tiger Lily 20 august 2021
Tiger Lily 20 august 2021 1
Tiger Lily 20 august 2021 2
Tiger Lily 20 august 2021 6
haf føl 17 august 2021
Tiger Lily 20 august 2021 7

Den 5 august 


Så er hjemmesiden opdteret lidt igen, der er kommet lidt nyt under welshpony hopperne. 

der er fjernet et par salgsannoncer, da vi har solgt både Fairytale og Zeus, så det er efterhånden meget få annoncer der er tilbage på siden, men det er også altid dejligt at vi har fået solgt de heste vi har planlagt. Så må vi overveje om der skal være flere der kommer til salg efterfølgende, eller om vi bare venter til 2022, når følsæsonen går igang igen. For vi synes det er svært at sælge de "ældre" ponyer vi har da de jo allesammen er med i en fremtidig avlsplan, det er jo i første omgang derfor de bliver her. Men det ser vi til senere på året, hvis alle bliver solgt. :) 


Idag er også lidt en svær da da Puk og Obelix hvalpe er blevet 8 uger, hvilket betyder de begynder at flytte ud til deres nye familier, det er altid lidt hårdt at sige farvel til dem, fordi de bringer så meget glæde i de 8 uger de er her, men de fortjener også at komme ud og være nogens eneste ene. Der flytter dog kun 1 hvalp idag, hvilket også gør det nemmere at det ikke bare er "tomt" lige pludselig :) Alle hvalpe 24 juli 2021
Alle hvalpe 4 august 2021

Den 27 juli


Meget er sket siden sidste opdatering, i dag har vi fået et af de sidste føl. og Mange føl er kommet til siden marts måned, en del har også allerede fundet nye hjem som bare venter på at deres nye bedste venner kommer hjem. Nogle af de "ældre" heste har også fundet nye hjem, bla Aastrupgaards Theia, hvilket var et svært valg, da Theia er den sidste hoppe ud af den hoppestamme, men da vi ønsker at komme ned i antal og hun desværre var for lille til at være vores kommende ridehest, var det bedre hun kom ud til nogen som ville bruge hende, og det er hun kommet. Så vi håber hendes nye ejere bliver utrolig glade for hende. 

Vi valgte også at sælge Aastrupgaards Galina, efter vores hoppe Gasella og Michigan, det har også været noget vi har overvejet længe, da vi jo ikke bare lige kan lave en ny, men vi har nu fået en lillesøster Aastrupgaards Gisa ud af samme afstmning, og farve. Det har gjort det hele lidt lettere, og nu kan vi glædes over et hjem til Galina, hvor hun vil blive både showet, redet og avlet på - så det bliver bestemt spændende at følge. 

Mht. føl så kan man følge med på vores føl side selvfølgelig, det eneste føl der endnu ikke er der, er Scarlets fine føl efter Låddenhøjs Inox, men han kommer snart på med billede også. 


På hundefronten har Puk fået hvalpe efter Obelix, vi forventer at alle hvalpe har fået nye hjem, og vi glæder os over det lille fine kuld på 6 hvalpe hver eneste dag, og et par uger frem endnu. 

Mht. show og udstillinger med hunde og heste, er det blevet til meget lidt I år.. men vi regner med noget her sidst på året og glæder os til at komme igang. Alle hvalpe 2 juli 2021 1
Theia 19 jun 2021 8
Astrid 2 juli 2021 1
Aggi 2 juli 2021 1
Theia 19 jun 2021 6
Alf 2 juli 2021 5
Alfred 3 juli 2021 2
Alma 2 juli 2021
Ariel 2 juli 2021

Den 22 marts 


ENDELIG gik der hul på bylden, Topasia fik d. 18/3 et smukt dunalino hoppeføl efter Casmir 19 dage over tid !
Det er altså en dag senere end vi fik første føl sidste år, så vi synes ikke det var helt i orden, men efter vi har set hvorfor hendes dejlige føl - var det ok, at give hende lidt ekstra bagetid, så hun kunne blive så perfekt som hun er. :) Føllet kommer til at hedde Aastrupgaards Aurora. Det er forresten Topasias første afkom, og man må sige det hele er gået lige efter bogen, nem foling, et meget frisk føl, som giver sin mor meget lidt hvile, og en hoppe der er helt fantastisk til at skærme Aurora fra de andre hopper og hegn mv. 


Men idag er Aurora, ikke længere det eneste lille vidunder. For Aastrupgaards Miss Champagne har her til morgen ved 5 tiden folet et skønt føl efter Tyfoon. 
Og man må sige at føllet er lige som bestilt. Champagne har også klaret det hele til ug, folealarmen gik godt nok i år under folingen, men det var ikke fordi hun svedte, men fordi hun lagde sig i noget fostervand, så alarmen gik igang, for da jeg kom i stalden ca. 1 min efter alarmen havde ringet, lå føllet ved siden af, ude af hinderne, og var på vej til at rejse sig op. :) Champagne var knas tør, ikke engang den mindste smule varm, som man ved hopperne stort set altid bliver i opblokningen, eller som minimum under fødslen.. Hun må jo skyde dem ud som små mandler :) 


Der kommer billede af Champagnes vidunder under føl siden, senere.. Indtil videre må i nyde en lille video af Aurora, som selvfølgleig også kan ses på følsiden. :) Den 9 marts 


Der er endnu ikke sket så meget herhjemme. Cleo har fået et helt fantastisk hjem på Sjælland, som vi er sikre på ikke kunne fåes bedre. Og vi glæder os til at følge hende i mange år fremover. 

Vi skulle også have fået det første føl men Topasia trækker tiden lidt. Tilgengæld har Aastrupgaards Miss Rose, som vi solgt til Norge sidste år lige fået et smukt cremello hoppeføl efter Sunstar, hvilket vi glæder os meget over på ny ejers vegne. :) 

Sidst men ikke mindst på hestefronten, har vi fået testet Chadouf for dværggen - som han er blevet testet fri for, hvilket jo er skønt da det gør det nemmere og ikke mindst billigere for os fremover, da alle vores nuværende hingste dermed er testet fri for dværggen. 

Vi vil dog slå et slag for at man ikke skal glemme bærer hingstene i avlen, da de har en masse godt at byde ind med, bare man sørge for at ens hoppe er testet fri inden - så kommer det aldrig til at give problemer. 

Tilbage til hundene, har vi fået Aastrupgaard Maj jagtlig vurderet i GDH, som hun har bestået. Hun mangler derfor bare lige sin HD og en udsitlling før hun kan lave et kuld til efteråret forhåbentlig. Cleo 3 januar 2021 13
Cleo 18 januar 2021 12
Cleo 26 december 2020 222
Kleo 7 december 2020
Cleo 3 januar 2021 22
Kleo 7 december 2020 1
Cleo 3 januar 2021 1

Den 13 januar 

Vi håber alle er kommet godt indI 2021, vi glæder os rigtig meget til I år da vi forhåbentlig kan tage 2 nye hingste i avlen, Chadouf og Thrym (priser mv. + bedækningsbetingelser for hingstene er endu ikke opdateret og ikke gældende for 2021.).
- se mere om det under vores avlshingste side. 

Men vi glæder os også utrolig meget til at se den føl årgang vi skal have i 2021, vi skal have sidste årgang efter Molinas Michigan som er kommet retur til Norge,
efter vores låne periode.

Desværre også sidste årgang efter Hermits Chariot, som vi desværre mistede i 2020, han nåede at ifole Dalbos Lykke, og vi håber næsten at der kommer et hoppeføl, da vi solgte Aastrupgaards Vigga til england i 2020, efter helt samme kombination. 

Vi håber også at 2021 kan blive året hvor vi kan få udstillet vores 1 års plag Aastrupgaards Alva, og at vi evt. kan komme til Landsskuet med Aastrupgaards Thrym. 


På hundefronten skal vi i år have HD fotografere Aastrupgaards Maja, og have rygundersøgt Obelix og Bess, så det bliver meget spændende hvad deres sundhedsresultater bliver, da det jo har en afgørende betydning for vores fremtidige avl med hundene. 

Jeg har lige lavet en hvalpeside hvor man kan se vores nuværende lille vidunder Cleo, som leder efter den helt rigtige familie der ønsker at bruge Cleo til mere end klappe hund.